תבשיל ממש מעדן מפנק, מעדן חם עם אורז לבן לימים חורפיים וקרים
תבדקו שיש בבית
חצי ק"ג שעועית אדומה, מושרית ללילה 8 שעות בקערה עם רבע כוס גריסים חמש כפות שמן שני בצלים חתוכים חמש – שש שיני שום כף אבקת מרק עוף כף פפריקה מתוקה חצי כפית שטוחה מלח ופלפל שחור שני עלי דפנה קורט פפריקה חריפה קופסה קטנה של רסק עגבניות שני תמרים מג׳הול או דקל נור
אופן ההכנה
מטגנים את השמן והבצל כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום הכתושות, התבלינים ומטגנים עוד 2 דקות. שוטפים ומסננים את השעועית המושרית ומוסיפים לסיר, יוצקים מים ורסק העגבניות ומביאים לרתיחה מורידים ללהבה נמוכה, מכסים חלקית ומבשלים בתנור כ-7 שעות 150 מעלות או עד שהשעועית רכה והרוטב סמיך. מגישים לצד אורז לבן וזוללים. מוכן!
הטיפ שלנו
התבשיל מפנק, מנחם במיוחד בימים חורפיים, קרים, ואפילו יותר טעים למחרת . מומלץ לטגן על מחבת עם בשר טחון וכפית צ׳ילי מתוק או חריף!!!