משווקים? שתפו איתנו פעולה!

תבשיל שעועית לבנה מפנק של סבתא ציפי

תבשיל שעועית לבנה מפנק של סבתא ציפי

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on print
בייחוד כמוגש חם ועם אורז לבן לימים חורפיים וקרים.

תבדקו שיש בבית

חמי ק"ג שעועית לבנה מושרית 8 שעות במים
רבע כוס גריסים
חמש כפות שמן,
שני בצלים קצוצים
חמש שיני שום כתושות
כף אבקת מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית שטוחה
מלח ופלפל שחור
שני עלי דפנה
קורט פפריקה חריפה
קופסה קטנה של רסק עגבניות
שני שזיפים יבשים
שני תמרים מג׳הול או דקל נור

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן בסיר כ-5 דקות עד להזהבה
  • מוסיפים שיני שום הכתושות, התבלינים ומטגנים עוד 2 דקות
  • שוטפים ומסננים את השעועית המושרית ומוסיפים לסיר
  • יוצקים מים לכיסוי השעועית, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה
  • מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים בתנור כ-7 שעות ב-150 מעלות או עד שהשעועית רכה והרוטב סמיך.
  • טועמים, מתקנים תיבול וזה מוכן!

הטיפ שלנו

מומלץ להגיש לצד אורז לבן!!! התבשיל מפנק ואפילו יותר טעים למחרת

השאירו פרטים וניצור עמכם קשר